Usein kysyttyä kalastusretkistä

Kalastusretket

Kalaretkille voi osallistua vasta-alkaja, mutta myös kokenut kalastaja hyötyy oppaiden paikallistuntemuksesta ja huippuosaamisesta. Kaikki ohjelmapalvelut ovat aina muokattavissa asiakkaan toiveiden mukaan.

Kaikki kalastusretket suunnitellaan aina asiakkaan tarpeiden mukaan. Jokainen retki on yksilöllinen kokonaisuus. Retkien pituudet voivat vaihdella kolmen tunnin keikasta aina useamman päivän kalastusretkeen. Pidemmille retkille hintaan sisältyvät retkieväät ja nokipannukahvit jotka nautimme kalastusretken puolivälissä saaressa.

Kalastusmuodot sovitaan asiakkaan kanssa etukäteen parhaan kalastussesongin mukaisesti. Katso pakettiesimerkit täältä:

Kalastusretkelle voi osallistua yksin tai suurellakin ryhmällä. Suuremman ryhmän kalaretki toteutetaan useamman veneen ja kalastusoppaan kanssa.

Retkillä noudatetaan vastuullisen kalastuksen periaatteita, jonka vuoksi käytössä on saaliskiintiöt ja ylämitat.

  • Ahven: max. 5 kpl/henkilö, yli 35 cm vapautetaan.
  • Kuha:   max. 2 kpl/henkilö, yli 60 cm vapautetaan.
  • Hauki:  max. 1 kpl/henkilö, yli 80 cm vapautetaan

Vapautamme vahingoittumattomat kalat, jotta saalista riittäisi kaikille kalastajille myös tulevaisuudessa.

Kalastusaluksina toimivat kaksi tasokasta moottorivenettä ja kaksi esteetöntä kalastuslauttaa. Niiden nykyaikaiset moottorit ovat vähäpäästöisiä, mutta tehokkaita. Siirtymät retkillä sujuvat siis rivakasti, mutta turvallisesti ja mahdollisimman pienellä hiilijalanjäljellä.

Nykyaikainen tekniikkaa auttaa takaamaan onnistuneen kalastuspäivän. Elektronisilla apulaitteilla voi seurata vedenalaista elämää, vaikkei itse kalastus kiinnostaisikaan. Vavat ja kelat ovat laadukkaita ja aina kyseiseen kalastusmuotoon toimivimpia kokonaisuuksia. Vieheet päivitetään aina uusimpien trendien mukaisiksi.

Kaikki kalastusalukset on varusteltu tiukimpienkin turvallisuusvaatimuksien mukaisiksi. Lisäksi kullekin osallistujalle jaetaan kelluntaliivi tai kylmän sään vallitessa lisämaksusta kelluntahaalari. Oppaat osaavat navigoida turvallisesti myös haastavammissa olosuhteissa. Voitte siis huolettomin mielin astua alukseen ja nauttia kyydistä.

Kalastusretkelle tarvitset vain voimassaolevan kalastonhoitomaksun, jonka saat netistä (www.eraluvat.fi) tai vaikka R-kioskilta. Lisäksi säänmukainen vaatetus. Kelluntahaalarit saa lisämaksusta myös oppailta. Voimme myös hankkia kalastusluvat 10 € lisämaksusta valmiiksi